شاخص های عملکردی (KPI) های سایت و وبلاگ چه مواردی هستند؟
- توضیحات
- نوشته شده توسط Super User
- دسته: blog
- بازدید: 203

شاخص های عملکردی (KPI) های سایت و وبلاگ چه مواردی هستند؟، شاخص های عملکردی سایت و وبلاگ موارد متعددی است که می توان به تعداد بازدیدکننده ها، منبع ترافیک، تعداد پست ها و ... اشاره کرد. در این مقاله ما قصد داریم شما را با KPIهای سایت و ویلاگ آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
KPI های سایت و وبلاگ
۱- تعدد بازدیدکنندههای یونیک
یکی از مهمترین سنجه های بازاریابی محتوایی، مجموع ترافیکی است که به سایت و/یا وبلاگ شما سرازیر میشود. بررسی ماهیانه تعداد بازدیدکنندهها به شما کمک میکند تا بدانید چقدر در تولید محتوای جذاب و مورد نیاز مخاطب موفق بودهاید و چه عواملی موفقیت شما را تحت تاثیر قرار دادهاند. به عنوان مثال، بسیار محتمل است که در آبان ماه ۹۸ به دلیل قطعی سراسری اینترنت به KPI محتوا نرسیده باشید.
۲- منبع ترافیک
منابع ترافیک سایت شما چه هستند؟ سرچ ارگانیک، بک لینک، شبکههای اجتماعی و ایمیل مارکتینگ هرکدام چند درصد از منبع ترافیکی شما را تشکیل میدهند؟ با اندازهگیری این KPI محتوا میتوانید بفهمید که بهترین کانال برای جذب مخاطب کدام است. همچنین خواهید فهمید که در کدام بخشها ضعف دارید.
۳- تعداد پستهای وبلاگ
تعداد پستها یکی از سادهترین و قابل اندازهگیریترین سنجه های بازاریابی محتوا است. این KPI محتوا به شما کمک میکند تا رابطه میان تعداد پستها و میزان لید و ترافیک سایت را بهتر ارزیابی کنید.
۴- نرخ تبدیل
چند درصد از بازدیدکنندگان شما تبدیل به لید میشوند؟ چند درصد از لیدها مشتری وفادار شما خواهند بود؟ استفاده از نرخ تبدیل باعث میشود که در نهایت سایت و وبلاگی پر از محتواهای بهینه داشته باشید. استفاده از این KPI محتوا به مرور باعث میشود که رابطه میان نوع محتوا و تغییرات لید (و فروش) را بهتر درک کنید.
۵- تعداد بازدید با دستگاههای مختلف
به هر حال تعدادی از بازدیدکنندگان، وبسایت شما را از طریق شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و دستگاههایی مانند تبلت و موبایل پیدا میکنند. چند درصد از آنها مطالب شما را با این دستگاهها میخوانند؟ این KPI محتوا به شما کمک میکند تا طراحی وبسایتتان را برای انواع دستگاهها بهینه کنید.
۶- زمان سپریشده در صفحه (Time on page)
یک راه مناسب برای این که بفهمید محتوای شما چقدر برای مخاطب مفید بوده، میزان زمانی است که او در صفحات مختلف سپری میکند. هرچه مخاطب زمان بیشتری را روی یک صفحه باشد، احتمال این که محتوای شما را مناسب بداند بیشتر است.
۷- میزان اسکرول کردن
میزان اسکرول کردن برای کرالرهای گوگل یک معیار مهم از این است که مخاطب واقعا چقدر محتوای شما را میخواند! پس توجه داشته باشید که اگر محتواهای طولانی تولید میکنید، محتوایی باشد که ارزش اسکرول کردن را برای مخاطب داشته باشد.
۸- نرخ پرش (Bounce Rate)
نرخ پرش عبارت است از «درصدی از بازدیدکنندگان که صفحهای را باز میکنند و در عرض چند ثانیه آن را میبندند»
به عبارتی این KPI محتوا مشخص میکند که محتوای شما چقدر به درد نخور است. بسته شدن صفحه در عرض چند ثانیه نشان میدهد که مخاطب نتوانسته مطلب مورد نیازش را در میان محتوای شما پیدا کند و به همین دلیل سریع از صفحه خارج شده است. اگر این سوال برای شما پیش آمده که چه نرخ پرشی مناسب است، باید بگوییم که میزان نرخ پرش مناسب برای انواع وبسایتها متفاوت است. سایتهای ارائه خدمات و فروش بانس ریت کمتری نسبت به سایتهای کاملا محتوا محور دارند. به عنوان مثال میتوانید میزان زمانی را که در دیجیکالا میگذرانید با میزان زمان سپریشده در وبلاگ یک سایت علمی مقایسه کنید.
۹- تعداد دانلود
این شاخص عملکردی محتوا زمانی به کار شما میآید که بخواهید محتوایی را به صورت ای-بوک، فایل ویدیویی و … در اختیار مخاطب قرار دهید. از آنجایی که دانلود کردن فایل برای مخاطبان سختتر از خواندن و نگاه کردن است، با استفاده از این KPI محتوا میتوانید بفهمید مخاطبان واقعا چقدر به محتوای شما علاقه دارند!