آشنایی با کانال های مناسبی که می توان از آنها در پرفورمنس مارکتینگ استفاده کرد، چگونه باید کانال مناسبی را برای بازاریابی محصول و پرفورمنس مارکتینگ انتخاب کنید؟ به عبارتی، بازاریابی عملکردی را باید از چه راهی توزیع کنید تا نتیجه مطلوبی به دست آورید؟ در ادامه به این سوالها پاسخ خواهیم داد. هدف اصلی در این بخش این است که پرفورمنس مارکتینگ را به نوعی با بازاریابی محتوایی و بازاریابی درونگرا تلفیق کنیم تا با یک تیر دو نشان بدهیم: هم تبلیغ تاثیرگذاری تولید کنیم و هم حس مزاحمت را با این تبلیغها برای مخاطب به وجود نیاوریم.
کانالهای پرفورمنس مارکتینگ
۱- تبلیغات همسان
روش اندازهگیری: CPM و CPC
تبلیغات همسان به نوعی از تبلیغات گفته میشود که از نظر محتوا کاملا با بستری که در آن منتشر میشوند همخوانی داشته باشند. این نوع از تبلیغات یکی از بهترین راهها برای انجام پرفورمنس مارکتینگ است. چرا که حس مزاحمت برای مخاطبان ایجاد نمیکند.
باید بدانید که بسیاری از افراد تبلیغات کوچک کنار صفحه سایتها را آزاردهنده میبینند یا از انواع پلاگینها استفاده میکنند تا دیگر تبلیغی مشاهده نکنند. تبلیغات همسان از این لحاظ نسبت به تبلیغات معمولی برتری دارد. چرا که تبلیغ را بدون این که مخاطب بفهمد به او نشان میدهد.
به عنوان یک مثال خوب از تبلیغات همسان که میتواند نقش بازاریابی عملکردی را بازی کند، تبلیغ زیر را ببینید:
۲- رپرتاژ آگهی و محتوای اسپانسردار
روش اندازهگیری: CPM و CPC و CPA
رپرتاژ آگهی به این معنی است که شما محتوایی را یک پلتفرم دیگر (سایت خبری، صفحه اینفلوئنسرها و …) منتشر میکنید. در این محتوا، شما مشکلی را مطرح میسازید و در انتها برای حل آن مشکل، خدمات و محصولات برندتان را معرفی میکنید. بدین ترتیب خوانندگانی که مشکل مشابهی دارند، خواهند فهمید که برند شما میتواند راه حل مناسبی برای مشکل آنها ارائه بدهد.
محتوای اسپانسردار هم تا حدی شبیه به رپرتاژ آگهی عمل میکند؛ با این تفاوت که ظاهر آن کمتر شبیه به آگهی است و مخاطب کمتر متوجه قالب آگهی میشود. در محتوای اسپانسردار، محتوای باکیفیتی ارائه میشود اما خدمات برند به عنوان راه حل پیشنهاد نمیشود. تنها نام برند شما به عنوان اسپانسر آن محتوا در انتهای آن مطلب درج میشود. به این ترتیب مخاطب با محتوایی مواجه میشود که توجه و اعتماد او را جلب کرده است بدون آنکه (به ظاهر) تلاش کند چیزی را به او بفروشد. این اعتماد به محتوا در نهایت به اعتماد به برند منتشرکننده محتوا میانجامد.
این دو مدل از بهترین کانالها برای انجام پرفورمنس مارکتینگ هستند.
۳- بازاریابی شبکههای اجتماعی
روش اندازهگیری: CPS و CPC
بازاریابی شبکههای اجتماعی یکی از کانال پرفورمنس مارکتینگ است که به رشد ترافیک و نرخ فروش شما کمک میکند. همانطور که از نامش مشخص است، در این روش شما از شبکههای اجتماعی برای انتشار تبلیغ و بالا بردن آگاهی نسبت به برند خود استفاده میکنید.
اگر میخواهید از این کانال استفاده کنید بهتر است به مخاطبان خود و نوع شبکه اجتماعی که استفاده میکنند دقت کنید. چرا که انتخاب نامناسب شبکه اجتماعی تنها میتواند هزینه اضافی برای شما به همراه داشته باشد. به عنوان مثال برای بیزنسهای B2B احتمالا انتخاب لینکدین به عنوان بستر انتشار تبلیغ، مناسبتر از اینستاگرام باشد.
۴- بازاریابی موتورهای جستوجو
روش اندازهگیری: CPC
اهمیت موتورهای جستوجو و سئو بر کسی پوشیده نیست. این کانال هم برای بالا بردن ترافیک ارگانیک و هم تبلیغات کلیکی به شما کمک خواهد کرد. یکی از روشهای مناسب و معمولی که میتوانید در این کانال استفاده کنید، استفاده از سرویسهایی همچون گوگل ادز است.
۵- همکاری در فروش یا Affiliate Marketing
روش اندازهگیری: CPS
همکاری در فروش یکی از کانالهای پرفورمونس مارکتینگ است که اغلب با خود این روش اشتباه گرفته میشود. تفاوت اصلی این دو روش در این است که بازاریابی عملکردی بسیار گستردهتر از همکاری در فروش است.
در روش افیلیت مارکتینگ ، منتشرکننده تبلیغ به عنوان یک همکار وارد میشود و به ازای هربار فروش، درصدری را از فروشنده اصلی دریافت میکند.
۶- اینفلوئنسر مارکتینگ
روش اندازهگیری: CPS – CPL – CPX
شما میتوانید برای انتشار تبلیغات خود از اینفلوئنسرها هم استفاده کنید. اینفلوئنسرها در شبکهّهای اجتماعی فالوورهای زیادی دارند و میتوانند نقش مهمی را در تبلیغات شما ایفا کنند.