نکاتی که در مورد مرخصی استعلاجی باید بدانیم، مرخصی استعلاجی یکی از انواع مرخصی هایی است که در قانون کار تأمین اجتماعی دیده شده است. اما این مرخصی به چه کسانی تعلق می گیرد؟ پرداخت حقوق در این مدت به چه صورت است؟ اینها سوالاتی که در این مقاله ما به آنها پاسخ داده ایم. با ما همراه باشید.
مرخصی استعلاجی چه زمانی به فرد تعلق میگیرد؟
مرخصی استعلاجی زمانی به فرد تعلق میگیرد که نیروی کار دچار بیماری یا حادثه ناگواری شود. در مرخصی استعلاجی فرد می تواند با تایید نظر پزشک تا پایان دوره بیماری خود استراحت کند و پس از بهبودی به محل کار بازگردد که این مرخصی باید به تایید سازمان تامین اجتماعی برسد.
طبق ماده ۷۴ قانون کار مدت زمان مرخصی استعلاجی جزء سابقه کاری فرد محسوب میشود. بر اساس ماده ۶۲ قانون تامین اجتماعی، در زمان مرخصی استعلاجی فرد میتواند مقداری از حقوق و دستمزد خود را دریافت کند که تحقق این امر نیاز به گواهی پزشک و ارائه مدارک لازم به سازمان تامین اجتماعی را دارد. قوانین مرتبط با مرخصی استعلاجی از نکات مهم تامین اجتماعی که یک حسابدار باید بداند محسوب میشود.
پرداخت حقوق در مدت زمان مرخصی استعلاجی
در حالت کلی زمانی که فرد قادر به انجام کار نباشد کارفرما موظف نیست حقوقی به آن کارگر پرداخت نماید. به همین علت سازمان تامین اجتماعی جهت رفاه حال کارگران و برای این که کارگر بتواند بدون دغدغه مالی دوره بیماری خود را سپری کند وظیفه پرداخت حقوق را بر عهده میگیرد. لازم به ذکر است سازمان تامین اجتماعی زمانی وظیفه پرداخت حقوق را بر عهده میگیرد که فرد به بیش از ۳ روز مرخصی استعلاجی نیاز داشته باشد.
محاسبه میزان حقوق پرداختی که توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود
از آن جایی که افرادی که تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی هستند حقوق دریافتی متفاوتی دارند، میزان پرداختی حقوق در مدت زمان مرخصی استعلاجی هم متفاوت است. نکات مهم تامین اجتماعی که یک حسابدار باید بداند شامل این مورد نیز میشود.
با توجه به ماده ۶۲ قانون تامین اجتماعی انواع محاسبه حقوق در مدت زمان مرخصی استعلاجی شامل حالتهای زیر است :
- افرادی که تحت پوش بیمه تامین اجتماعی هستند و پدر ، مادر یا همسرشان تحت تکفل آن ها هستند ، سه چهارم آخرین حقوق و دستمزد روزانه خود را دریافت خواهند کرد.
- افرادی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند ولی هیچ شخصی تحت تکفل آن ها نیست ، دو سوم آخرین مزد یا حقوق روزانه خود را دریافت خواهند کرد.
- اگر فرد تحت پوشش بیمه با وجود بیماری در بیمارستان بستری نشود، دستمزد او از روز چهارم محاسبه خواهد شد.
با توجه به این که سازمان تامین اجتماعی حقوق بیمار را در مدت زمان مرخصی استعلاجی پرداخت میکند، ولی کارفرما هم میتواند به صورت دلخواه بخشی از حقوق فرد را به او بپردازد. این گزینه نمونهای دیگر از نکات مهم تامین اجتماعی برای حسابدار است.