آشنایی با روش های پرداخت و چالش های پرفورمنس مارکتینگ، در پرفورمنس مارکتینگ میتوانید از چند مدل روش پرداختی استفاده کنید. توجه کنید که نوع روش پرداخت را باید با توجه به مواردی از جمله بودجهای که دارید و منتشرکنندهای که تبلیغ را به او میسپارید انتخاب کنید. در ادامه ۵ روش پرداختی در بازاریابی عملکردی را معرفی میکنیم. همچنین در ادامه مقاله به بررسی چالش هایی که در این روش وجود دارد خواهیم پرداخت.
روشهای پرداخت پرفورمنس مارکتینگ
۱- پرداخت به ازای کلیک یا تبلیغ کلیکی (CPC)
در این روش، فروشنده به ازای هر کلیکی که روی لینک تبلیغش میشود، مبلغی را به منتشرکننده پرداخت میکند. در روش Cost Per Click افراد بعد از کلیک کردن روی لینک به یک صفحه فرود (لندینگ پیج) منتقل میشوند که در آن میتوانند ثبتنام و پرداخت را انجام بدهند.
روش PPC ممکن است همیشه به فروش بیشتر شما منجر نشود اما در افزایش ترافیک لندینگ پیج شما تاثیر خواهد داشت.
۲- پرداخت به ازای فروش (CPS)
در پرداخت به ازای فروش یا Cost Per Sale شما به عنوان فروشنده زمانی مبلغ را به منتشرکننده پرداخت میکنید که تراکنش مالی انجام شده باشد. به عنوان مثال، اینفلوئنسری کالای شما را با یک کد تخفیف اختصاصی تبلیغ میکند. شما به ازای هر خریدی که با آن کد تخفیف انجام شده باشد، مبلغی را به اینفلوئنسر پرداخت میکنید.
۳- پرداخت به ازای لید (CPL)
ایجاد لید به معنی انجام ثبت نام و ثبت اطلاعاتی از جمله نام، شماره تماس و اطلاعات ارتباطی دیگر است. در روش Cost Per Lead شما به ازای هر ثبت نامی که در سایتتان انجام میشود مبلغی را به منتشرکننده تبلیغ پرداخت میکنید.
۴- پرداخت به ازای هزار بازدید (CPM)
در این روش پرفورمنس مارکتینگ (Cost Per 1000 Impression) به ازای هر هزار بازدیدی که از تبلیغ شما میشود، مبلغی را به منتشرکننده تبلیغ پرداخت میکنید.
۵- پرداخت دلخواه (CPX)
پرداخت دلخواه (Cost Per X) زمانی اتفاق میافتد که شما به ازای عمل دلخواهی مانند دانلود کردن اپلیکیشن، کلیک کردن روی لینک و … مبلغی را به منتشرکننده تبلیغ بپردازید. عملی که در این مدل به ازای آن پرداخت صورت میگیرد کاملا دلخواه و مطابق توافق دو طرف است.
چالشهای پرفورمنس مارکتینگ
بازاریابی عملکردی در نگاه اول روش جذابی به نظر میآید که به شما در بهینه کردن هزینهّهای تبلیغات کمک شایان توجهی میکند. اما باید بدانید که این روش بازاریابی نیز چالشهای خاص خود را دارد که باید به آنها دقت کنید.
۱- تکراری بودن لیدها
این اتفاق احتمالا برای شما به عنوان کاربر افتاده است. در مواردی، لیدهایی که از طریق پرفورمنس مارکتینگ به دست میآورید تکراری هستند. به عنوان مثال، یک کاربر با دو یا چند ایمیل و شماره تماس در سایت شما ثبت نام میکند.
مواردی از این دست میتوانند هزینههای تبلیغات شما را افزایش بدهند.
۲- لیدهای غیرفعال
تمام لیدهایی که جمع میکنید قرار نیست به مشتریان وفادار شما تبدیل شوند. در نظر داشته باشید که پرفورمنس مارکتینگ یک روش بازاریابی است که برای قسمت انتهایی قیف فروش طراحی شده. به این ترتیب کاربرانی که تازه در ابتدای قیف فروش هستند و شما آنها را به عنوان لید ثبت میکنید، اکثرا تعامل لازم را با برند شما نخواهند داشت و تنها میتوانند به هزینهّهای شما بیافزایند.
۳- انتخاب کانال مناسب
یک نکته بسیار مهم در بازاریابی عملکردی، انتخاب کانال توزیع مناسب است. کانالّهای بسیاری وجود دارند اما واضح است که شما به تمام آنها نیاز ندارید و در نهایت باید یک یا دو کانال برای تبلیغات انتخاب کنید. لحن برند شما نیز میتواند در انتخاب کانال تاثیر بگذارد. به عنوان مثال اگر لحن جدی دارید، احتمالا نباید از اینفلوئنسرها در تبلیغات خود استفاده کنید.
۴- قیمتگذاری مناسب
انتخاب قیمت مناسب یکی از مهمترین چالشّهای بازاریابی عملکردی است. اگر با هزینهّای بالا با منتشرکننده تبلیغ توافق کنید، تعداد زیادی لید، بازدید یا ترافیک خواهید داشت که هزینه آن بسیار بیشتر از ارزش واقعی تبلیغات شده است.